fbpx

Maak kennis met kitten Max (en meer)

Kittenmieuws in december?

Nora en Brix waren nog maar amper uitgezwaaid of daar was kleine MAX alweer. Een lief, maar bang klein kereltje die helaas midden in de winter al op vroege leeftijd op eigen pootjes komt te staan.

Huh, een kitten in december?? Ai, het kittenseizoen lijkt met ieder jaar meer en meer te verschuiven of eigenlijk steeds langer te worden. Normaal gesproken begint het kittenseizoen aan het begin van de lente (afhankelijk van het vroege lenteweer) rond april/mei, soms zelfs al iets eerder, en eindigt in het najaar (september-oktober). Ook wederom afhankelijk van de nazomer. Ook dit jaar hebben we, net zoals vorig jaar, kittens in december. Heel gezellig natuurlijk, maar eigenlijk niet zoals de natuur het bedoeld heeft.

Klein heldje op sokjes

De mamapoes van Max was helaas overleden na een verkeersincident en kleine Max was gezond, maar bang. Hoog tijd voor een flinke dosis TLC – Tender Love and Care – in huize Ik miauw van jou. De eerste paar uren hebben we Max even lekker met rust gelaten in zijn draagmand. Het deurtje uiteraard wel open zodat hij eruit kon als hij dat wilde. En na niet al te lange tijd werd de nieuwsgierigheid hem al teveel en kwam hij even kijken of we wat lekkers voor hem hadden. Natuurlijk Max! Helaas werd iedere mensenhand die ook maar iets te dicht in de buurt kwam met veel geblaas afgewezen, maar daar konden we gelukkig zo doorheen prikken. Klein heldje op sokjes…

Al na 1 dag merkten we dat Max zich wat meer op z’n gemak ging voelen. Hij ging volop op onderzoek uit en kwam erachter dat het eigenlijk best wel heel fijn is om geaaid te worden. Zijn schrik voor mensenhanden werd met de dag minder en na een week kwam hij uit zichzelf lekker op schoot liggen. We ❤️ schootsnoezels… Van klein angsthaasje naar stoere kerel. Goed zo Max!

Adopteer Max

Max is klaar om op eigen pootjes te staan en mag binnenkort naar zijn furr-ever home. Zoek jij nog een lief kereltje om mee te knuffelen? Check www.ikzoekbaas.nl en bekijk de pagina van dierenasiel De Doornakker in Eindhoven.

Max

NEW STUFF!

Winter is here! En het toeval wil dat we net in dit frisse seizoen tegen een super coole, maar ook super mooie design kattenbak zijn aangelopen. De kattenbak “Igloo” is ontworpen in Frankrijk vanuit het perspectief van je kat en is geïnspireerd op een Antarctisch Inuit sneeuwhuis oftewel een iglo. Het ontwerp is minimalistisch en staat daardoor prachtig in je interieur.

De ingang van de Igloo is open en ruim wat de meeste katten erg prettig vinden. Het inlooprooster zorgt ervoor dat er geen grit wordt meegenomen naar buiten, wat de meeste baasjes dan weer erg prettig vinden. En omdat kiezen ons altijd zo makkelijk afgaat – not – is de Igloo kattenbak verkrijgbaar in 3 mooie zachte pastelkleuren: licht roze, licht blauw en wit.

Let it snow, let it snow and have a look at this cool new Igloo!

Meer informatie of foto’s van de binnenkant zien? Klik hier: Kattenbak Igloo

Kattenbak igloo's

Vuurwerk en katten: geen goede combi

Angst voor vuurwerk. De ene kat is hier gevoeliger voor dan het andere, maar door herhaaldelijk schrikken of eerdere ervaringen kunnen katten een echte fobie voor harde geluiden ontwikkelen. Dit is dus echt geen aanstellerij! Niet alleen de harde knallen, maar ook het sissen, de hoge tonen, de lichtflitsen en ook de geur kunnen angstige reacties uitlokken.

Er zijn diverse handige tips om jou en je kat door de jaarwisseling te helpen. Hieronder vind je er een aantal die wij zelf erg waardevol vinden:

  • Bescherm je kat op oudejaarsavond tijdens het vuurwerk door het thuis een veilige plek te bieden en bij voorkeur niet alleen te laten.
  • Een goed alternatief voor als je niet thuis bent, zou een kattenpension in een buitengebied kunnen zijn waar geen vuurwerk wordt afgestoken.
  • Er bestaat angst-remmende medicatie voor katten, maar een product als Feliway kan ook al voldoende rust bieden en geeft door de afgifte van natuurlijke feromonen katten een vertrouwd en veilig gevoel en biedt dus rust.
  • Waarschijnlijk een inkoppertje, maar we noemen hem toch: Doe alle ramen, gordijnen, rolluiken, jaloezieën en deuren dicht (dit dempt niet alleen de geluiden maar ook de lichtflitsen), laat wat lampen branden en zet de radio of tv aan. Dit dempt de geluiden van buitenaf.
  • Negeer je kat NIET als deze angstig gedrag vertoont. Je kan een dier echt niet belonen voor het vertonen van angstig gedrag. Probeer je kat niet vast te houden als deze in paniek raakt, maar praat op een rustige, kalme en normale manier tegen hem/haar en biedt een veilige plek aan. Zoekt je kat fysiek contact, biedt deze dan aan.
  • Beloon je kat als zij gewenst (en dus positief) gedrag vertoont op het moment dat er vuurwerk te horen of zien is en rustig blijft of even reageert, maar daarna snel herstelt.

Bange kat verstopt zich
Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en op naar een mooi 2018!!


Lieve groetjes, Lieke
Ik miauw van jou

 

Meer mieuws?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, fijne acties, nieuwe producten en vers kittennieuws, meld je dan nu aan voor onze MIEUWsbrief!

Miauw jij ook van ons?
Volg ons op FB en Instagram…

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie