fbpx

Feestweek bij Ik miauw van jou

Feestweek bij Ik miauw van jou

MIWAUW! Ik miauw van jou bestaat alweer 1 jaar!! Op 1 mei 2017 opende ik de digitale deuren en was de webshop IK MIAUW VAN JOU een feit. Cliché, cliché, maar wat vliegt de tijd… Er is zoveel gebeurd het afgelopen jaar, we hebben al vele catlovers en snoezels in zowel Nederland als België mogen helpen aan super mooie en stylish kattenmanden, speeltjes, kattenbakken en krabpalen. En om jullie te bedanken voor jullie vertrouwen, alle lieve woorden, reacties & foto’s heb ik een mooie feestweek voor jullie in petto – lees: mooie acties, aanbiedingen en weggevers!! YAY!!

Van maandag 30 april tot en met zondag 6 mei hebben we iedere dag een andere (win)actie of aanbieding, dus houdt vooral onze Facebook pagina in de gaten!! Hier wordt iedere dag een nieuwe (win)actie of aanbieding bekend gemaakt. https://www.facebook.com/ikmiauwvanjou/

Voorproefje? Om alvast een tipje van de feestsluier op te lichten, heb ik hier de eerste aanbieding voor je….

Kat op kattenhuis

* Kortingsactie Kattenhuis NEST *

Normaal  € 189,- Deze hele week € 169,- (inclusief gratis verzending)

Een veilig, warm en verborgen plekje, maar toch lekker alles in de gaten kunnen houden. Kattenhuis Nest is een trendy, hoogwaardige, onverwoestbare “doos”, die ook nog eens super staat in je interieur! Plantje erop, boekje erbij…niks meer aan doen 🙂

Meer informatie:   https://www.ikmiauwvanjou.nl/product/houten-kattenhuis-nest/

NEW STUFF: Cat tipi & Kattentunnel

Iedere maand zetten we ons favoriete product even in het zonnetje en deze heerlijke lentemaand hebben we weer zulke leuke nieuwe dingen voor jullie gevonden dat we eigenlijk niet konden kiezen… Maar waarom zouden we kiezen? Vandaar ook dat we deze keer 2 supertoffe catgets in het zonnetje zetten die zekers te weten gaan zorgen voor een heerlijk zonnig sfeertje in huis 😊

Kattentunnel Beach & Summertime

Life’s a beach! Waar denk je aan bij de zomer? Zon, zee en strand. Oh, en ijsjes! Zeg ola tegen onze nieuwe kattentunnel met zomerse prints. Toch wat slechter weer? Ook dan komt onze nieuwe collectie als geroepen: je krijgt gegarandeerd een echt strandgevoel met onze nieuwe ijsjesprint. Of verkies je eerder palmbomen? Of een mooie leaf print misschien? Creëer een heerlijk speelmoment voor jou en je kat met deze mooie kattentunnel. Let’s go to the beach and play! De kattentunnel is verkrijgbaar in 3 varianten: leafs, ice cream en palmtree.

Meer info? https://www.ikmiauwvanjou.nl/product/kattentunnel-beach-summertime/Kattentunnel met kat Kattentunnel roze met palmbomen

Cattipi

Deze stijlvolle kartonnen Cattipi is meer dan een slaapplek voor jouw kat. Het is een perfecte plaats voor je kat om zich in te verbergen, te slapen of in te spelen en biedt comfort en veiligheid. Het frisse en hedendaags ontwerp, ontworpen door grafisch ontwerpster Delphine Courier van Design for pussies, maakt van het huisje een uniek design object, dat ieder interieur een ‘miwauwie’ touch geeft.

De Cattipi is gemaakt van duurzaam golfkarton en heeft een stevige kegel structuur. Dus wees gerust, het kan heel wat gek kattengedrag aan! Nu voor een speciale introductieprijs!!! Verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, groen en geel. Meer info? https://www.ikmiauwvanjou.nl/product/kartonnen-kattenhuis-cattipi/

Kat in Cattipi geel
Kat in Cattipi groen

Hoe bereid je je kat voor op de lente?

De lente is nu echt begonnen!! We hebben zelfs al een aantal heerlijke (zomerse) dagen achter de rug en je merkt aan de natuur en dieren het voorjaar nu echt begonnen is. Echter, met de komst van het nieuwe lenteseizoen, komen voor je kat ook een aantal veranderingen die een beetje aandacht nodig hebben. Lees hieronder onze beste tips om je kat voor te bereiden op de lente.

Hallo harige Harry

Veel katteneigenaren merken dat het lente wordt vanwege de enorme hoeveelheid kattenharen die te vinden zijn in huis. Als je kat zijn winterjas verwisselt voor de nieuwste voorjaarsmode, merk je mogelijk een toename in de hoeveelheid vacht die wordt afgeworpen. Als je een nieuwe kattenbezitter bent, kan dit een beetje zorgelijk zijn, maar neem maar van ons aan dat het volkomen normaal is. Hoewel er niets is dat je kan doen om het te stoppen, zijn er enkele eenvoudige manieren om ermee om te gaan.

De sleutel hier is grooming. Begin met langzaam borstelen in korte sessies, eventueel met behulp van traktaties als je kat protesteert zodat je kat het als een positieve ervaring gaat zien. Naarmate je kat gewend raakt aan deze verzorgingssessies, kun je de lengte van de borstelsessie verlengen. Zorg er tevens voor dat je een geschikte borstel hebt om de vacht van je kat te verzorgen. Iedere vacht is anders en de vacht van een Siamees vergt een andere soort borstel dan bijvoorbeeld een Pers. Het regelmatig borstelen (bijvoorbeeld eenmaal per week) zorgt er tevens voor dat klitten snel opgespoord worden en zelfs voorkomen worden. Te vaak borstelen is niet aan te raden, je beschadigt hiermee het haar waardoor het zelfs sneller kan gaan klitten. Weet je niet zeker wat je moet doen of hoe vaak je het moet doen? Lees dan de blog van Cats Only Kattenhotel & Katsalon over wat wel en niet te doen bij de rui. https://www.cats-only.nl/rui-wat-wel-en-niet-te-doen/

Zorg dat je tuin cat proof is

Met het warmere weer zal je kat, als hij naar buiten mag, ongetwijfeld graag de natuur ontdekken. Zorg ervoor dat je tuin een katveilige zone is. Houd rekening met welke pesticiden en chemicaliën je gebruikt, zoals slakkenkorrels of reiniger tegen groene aanslag op de stoep, die giftig zijn voor katten. Als het gaat om bloemen zijn bijvoorbeeld lelies, narcissen en azalea’s giftig voor katten en kunnen het beste vermeden worden. Plant liever een lekker bosje kattenkruid, dit vind je kat heerlijk…

Kitten speelt met vlinder

Katten en allergieën

Bij veel mensen steekt met de komst van de lente ook de allergieën weer de kop op. Ook katten kunnen last hebben van allergieën. Planten, pollen en gras kunnen irritaties veroorzaken, met symptomen die lijken op die van mensen. Deze nemen meestal de vorm aan van jeukende huid- en oorproblemen, haaruitval of een ontsteking. Snotneusjes en snotoogjes kunnen ook aanwijzingen zijn voor een allergische reactie. Heeft je kat hier erg veel last van, ga dan voor de zekerheid even langs bij de dierenarts.

Gras eten

Katten eten vaak gras als een manier om hun lijfjes van die vervelende haarballen te ontdoen, maar bij lang gras bestaat het risico dat deze in hun neus en keel vast komen te zitten. Dit kan ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken, evenals hoesten, niezen, verlies van eetlust en afscheiding uit de neus. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je die eerste grassnede van het nieuwe seizoen zo snel mogelijk aanpakt en de lengte zo kort mogelijk houdt.

Voorkom een prik in neus

Katten achtervolgen vaak alles wat beweegt. Dat kunnen naast vliegen en vlinders ook bijen en hommels, die in het voorjaar overvloedig aanwezig zijn. Gelukkig is een angel meestal niet ernstig. Met een bijensteek zal je de angel moeten verwijderen als deze nog steeds aanwezig is. Als de angel in de buurt van de mond of nek is, moet je mogelijk de expertise van een dierenarts vragen. En net als mensen kunnen katten ook allergisch zijn, dus kijk uit voor zwelling of moeite met ademhalen.

Vlooien en teken

Met warmer weer komt er een overvloed aan insecten, ook vlooien en teken, die de ergste nachtmerrie van je kat zijn. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat je kat tegen hen wordt beschermd. Er is een overvloed aan producten beschikbaar dus vraag je vertrouwde dierenarts om hun aanbeveling. Wees alert op voor symptomen zoals krabben, donkere “spikkels” in de vacht, haaruitval rond hun rug- of staartgebied of beten op je eigen huid. Controleer regelmatig op vlooien door de vacht met een kam met fijne tanden over een wit laken te kammen. Een hoge aanwezigheid van zwarte vlekjes/spikkels kan duiden op vlooienuitwerpselen.

De lente is een geweldige tijd voor katten en met een beetje voorbereiding is het absoluut  veilig. Als je ongewoon gedrag constateert, aarzel dan niet om contact op te nemen met je dierenarts. Geniet van het mooie weer en van je lieve snoezel!!

Lieve groetjes,
Lieke

Britse korthaar ligt op tak in boom

Miauw jij ook van ons?

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter…

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie