fbpx

Kan je kat zijn energie kwijt?

Kan je kat z’n energie kwijt?

Het nieuwe jaar is alweer volop bezig en met een beetje geluk staan na deze eerste maand al je goede voornemens ook nog overeind 😉 De sneeuw laat ook lekker op zich wachten (ik vraag me ernstig af of we überhaupt nog sneeuw gaan zien deze winter…) maar “gelukkig” regent het stug door in ons kikkerlandje en dus zitten we lekker knus binnen met de katjes. Met het natte weer zijn onze katjes ook vaker binnen en zoeken ze naast een knus schootje om op te slapen ook allerlei manieren om even wat energie kwijt te kunnen. Even lekker gek doen. Gelukkig zijn daar heel veel verschillende oplossingen voor.

Even lekker gek doen

Naast even lekker achter elkaar aan rennen, zijn er ook een heleboel leuke speeltjes waarmee je kat z’n ei kwijt kan. Bied je kat niet teveel speeltjes tegelijk aan. Het af en toe afwisselen met speeltjes zal je kat langer bezighouden dan wanneer ze de beschikking hebben over 15 verschillende speeltjes tegelijkertijd. Zorg voor uitdagend speelgoed zoals bijvoorbeeld de leuke krabkartonspeeltjes van District 70, de nieuwe Cat Toy Box van Vivipet (met een beetje catnip erin), de populaire Kattenveertjes of de schattige Octopus van BeOneBreed. Denk vooral aan afwisseling, boots het gedrag van een prooi na en moedig je kat niet aan om met je handen te gaan spelen. Je lokt hiermee agressie uit, je handen zijn immers geen speelgoed.

Ook wat oudere katten houden van een spelletje of even gek doen. Blijf dit vooral ook stimuleren. Laat je kat het speeltje ook af en toe vangen, het doel van het jagen achter een speeltje is natuurlijk om het te vangen. Let er ook op dat je het spel niet ineens afkapt, het zal je kat gefrustreerd achterlaten. Bouw het spel rustig af.

Voldoende krabmogelijkheden

Het voorjaar is nog niet echt in zicht, maar ik merk dat ik zelf al aardig klaar ben met de winter blues. Een fris kleurtje op de muur, de meubels in de woonkamer een ander plekje geven en wat nieuwe accessoires tevoorschijn halen, zorgt meteen voor een hele andere look in je huis. Alleen die lelijke krabpaal, tja, broodnodig voor je kat, maar verder kan je er helaas echt niets mee…. Of toch wel?? Jawel, ook daar zijn tegenwoordig hele mooie oplossingen voor. Krabpalen en krabmeubels die naast mooi voor in je interieur ook super zijn voor je kat! Of je nu een horizontale of verticale krabber hebt of dat je kat een voorkeur voor krabkarton of sisal heeft, er zijn gelukkig mooie oplossingen voor in ieders interieur.

Hippe krabmeubels

Een van die oplossingen zijn de hippe krabmeubels van District 70. Rewind naar de 80’s met de Mixtape, trek een mooi (krab)blikje open met krabmeubel Can of geef de superdikke “steen” Rocking een mooi plekje in je huiskamer. Weer eens wat anders! Ook de mooie krabmeubels van MyKotty mogen er wezen. Naast duurzaam – want gemaakt van karton – zijn ze ook multifunctioneel. Krabmeubel VIGO is volledig dicht, dit zorgt ervoor dat het krabmeubel wat steviger is dan zijn broertje LUI. Door de uitsparing binnenin de LUI kan je kat – of katten – er zowel op als in liggen. Ideaal voor spelen, slapen en uiteraard heerlijk languit krabben. De compacte TOBI kan je bijvoorbeeld op een bureau of kast leggen, zodat je kat gezellig bij je kan zitten als je aan het werk bent. Kat blij, jij blij!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie