fbpx

Hoe verleid je je kat?

Eigenzinnig

Jouw kat verleidt je waarschijnlijk iedere dag, maar hoe verleid jij hem? Katten zijn, zoals je hoogstwaarschijnlijk al weet, hele eigenzinnige dieren. Natuurlijk, de meeste katten zijn lief, knuffelbaar en bieden troost waar nodig, maar over het algemeen zijn ze minder volgzaam dan bijvoorbeeld een hond en trekken ze toch lekker hun eigen plannetje. Oh, mag ik niet bovenop je laptop liggen? Doe ik lekker toch…. Wil jij even de krant lezen? Wacht, dan ga ik er eerst even op liggen… Oeh, dat is leuk speelgoed! Of nog zo’n leuke, iedere ochtend als je beneden komt, eist katlief dat je toch echt eerst even de kraan open zet, zodat hij uitgebreid slokjes vers water kan drinken…. Eigenzinnig. Precies dat.

Wat betekent dat voor je interieur?

En toch kunnen we ze niet missen. Voor kattenmensen is een huis zonder kat geen thuis. Maar hoe rijm je je kat met je huis? Hoe zorg je ervoor dat het in huis leuk blijft voor zowel je kat als jezelf?

Tegenwoordig bestaan er gelukkig steeds meer mooie kattenmeubels, kattenmanden, krabmeubels en ja zelfs design kattenbakken die je helemaal kunt afstemmen op je interieur. Maar dan kan komt natuurlijk de uitdaging. Want gaan ze er ook daadwerkelijk iets mee doen?

– Fos voelt zich meer dan prima in z’n Le Cube –

Verleid je kat

Feit blijft, je kunt ze helaas niet dwingen om in een heerlijk mandje of kattenhuisje plaats te nemen. Ja eenmalig, maar of je daar nu vrienden mee maakt… Je kan het ze natuurlijk wel zo verleidelijk mogelijk maken door er bijvoorbeeld wat kattensnoepjes of catnip/kattenkruid in te strooien. En als je katten van borstelen houden, zou je ze ook eens kunnen proberen te borstelen terwijl ze in het nieuwe mandje zitten of liggen. Het borstelen dient dan naast de broodnodige vachtverzorging – heel belangrijk nu de rui weer is begonnen – ook als een soort van beloning.

Locatie is belangrijk

Ook liggen katten graag op hoogte (vaak liever dan op de grond) dus je zou kunnen proberen om je kattenmand of krabmeubel ergens bovenop te zetten. Op een vensterbank, kastje of tafel. Houd hierbij wel rekening dat het niet middenin de kamer is en ook niet pal naast een looproute, maar ergens in een hoek van de kamer of bijvoorbeeld naast een hoge kast. Bij een krabmeubel of -paal wil je dit juist wel doen, om je kat iedere keer als ze langs komt wandelen, opnieuw te verleiden om even te krabben. Des te minder kans dat je bankstel mikpunt wordt.

Denk ook even hieraan

Qua locatie is het ook aan te raden om de kattenmand niet direct naast een raam zetten. Sommige katten voelen zich dan letterlijk bekeken of kunnen misschien stress ervaren vanwege andere katten/honden/mensen die buiten rond lopen of van voertuigen die langs gereden komen. Naast de kachel of verwarming vinden katten vaak ook heel fijn. Even een gebruikt kussentje of dekentje met een eigen geur uit een oude mand in de nieuwe mand leggen kan ook wel eens helpen. Kortom, voldoende tips en mogelijkheden om je kat te verleiden om als een koning(in) plaats te nemen in die mooie nieuwe kattenmand.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie