fbpx

Kerst en je kat: Gouden tips!

Een katproof-kerst met deze gouden tips

Bijna alle kattenbezitters kennen de uitdaging. Zodra in december de kerstboom tevoorschijn komt en andere kerstversieringen worden uitgestald wordt het spannend. Dag mooie kerstboom, hallo kapotte kerstballen en half opgevreten slinger of lichtsnoer… Gelukkig zijn er allerlei tips voorhanden om te voorkomen dat je weer in het donker komt te zitten en niet continu van de bank af hoeft te komen om je kat uit de kerstboom te jagen.

Hoog tijd voor onze gouden tips!

  1. Locatie van de boom: probeer je boom ook zo te zetten dat je kat er niet in kan springen vanaf een stoel of kast. Verzwaar daarnaast de onderkant zodat deze niet om kan vallen als er toch een acrobaat in huis woont.
  2. De stam blijft erg aantrekkelijk voor de meeste katten. Een hele leuke manier om te voorkomen dat je kat er via de stam in klimt is door kerstcadeaus rond de boom te leggen. Dit weerhoudt je kat en staat ook nog eens heel gezellig 😊
  3. Leg als alternatief wat aluminiumfolie onder de boom. De meeste katten zijn er bang van en durven er niet overheen te lopen.
  4. Open deur, maar toch: Gebruik plastic ballen en/of houten accessoires.
  5. Echte boom? Ruim de naalden direct op. Ze zijn giftig voor je kat (of hond). Ook het water waar je kerstboom misschien in staat is niet drinkbaar voor je kat.
  6. Pas op met engelenhaar en die dunne glinsterende lintjes. Superleuk om mee te spelen, maar te zwaar op een kattenmaagje. Beter niet dus…
  7. Kabelknagers in huis? Gebruik een kabelbeschermer bij de doe-het-zelf-zaak
  8. Blijft je kat echt niet van de boom af? Spray dan wat Keep off spray op de boom of stop wat koffiedrab in de emmer met zand waar de (echte) boom in staat. Een halve citroen (katten houden niet van citrus) met wat kruidnagel erin wil ook nog wel eens helpen.
  9. Dek de kluit af zodat deze niet als kattenbak gebruikt wordt…
  10. Laatste gouden tip: zorg voor voldoende andere afleiding met leuke speeltjes, want hoe meer afleiding je kat heeft, hoe kleiner de kans dat hij zijn energie wil botvieren op jouw zorgvuldig aangebrachte kerstversiering. 

Alvast hele fijne dagen gewenst!!

Geef een reactie