fbpx

Top 10 Kattenspeelgoed

Top 10 Kattenspeelgoed

Binnenkort is het weer Dierendag. Een dag waarop extra aandacht wordt besteed aan alle dieren. Vooral voor dieren die onderdeel uitmaken van een gezin is deze dag een echte feestdag geworden. De ene kat wordt verwend met lekkere kattensnoepjes of een mooie nieuwe krabmeubel. De ander krijgt een lekker warm mandje voor de herfst of een leuk nieuw kattenspeeltje!

Kattenspeeltjes zijn essentieel voor je kat en horen thuis in ieder kattenhuishouden. Het regelmatig vervangen van de beschikbare speeltjes voor je kat is dan ook erg belangrijk. Waarom is dit zo?

Voorkom verveling bij je kat 

Een veel voorkomende kattenkwaal is verveling. Een kat is van nature een enorm actief en energiek dier en dus is het belangrijk dat je je kat actief bezig houdt. Zeker als je kat niet buiten komt en alleen binnenshuis leeft, is het belangrijk om je kat van voldoende entertainment te voorzien om ongewenst kattengedrag te voorkomen. Dit kan je voorkomen door met regelmaat uitdagende en interessante speeltjes aan te bieden aan je kat. Hieronder vind je onze favoriete top 10 kattenspeeltjes van Ik miauw van jou.

1. Krabspeelgoed District 70 Whirl

Het draait rond, maakt geluid en het is gemaakt van karton, kortom alle ingrediënten voor jouw kat om er de hele dag mee te spelen! Waar het duurzame golfkarton jouw kat helpt om zijn nagels in goede conditie te houden, is het meest opwindende deel van het kattenspeeltje District 70 Whirl binnenin te vinden: twee onweerstaanbare balletjes met een rinkelend belletje. Ook verkrijgbaar in de varianten Spy en Snake.

2. Trappelkussen Cats with glasses

Kattenspeeltjes zoals het trappelkussen Cats with Glasses horen bij de basisuitrusting van elk kattenhuishouden. Trappelkussen zijn speelkussentjes die gevuld zijn met bijvoorbeeld catnip zoals deze van Ami Cat Toys. Je kat kan hier heerlijk mee knuffelen, tegenaan trappen en in bijten. Ze brengen afwisseling in het leven van je kat, houdt ze fit en verbetert de zintuigen. Gegarandeerd uren speelplezier!

3. Voerpuzzel Intellikatt

Als je op zoek bent naar een leuke manier om je kat te vermaken en tegelijkertijd zijn intelligentie en motorische vaardigheden te trainen, dan is een voerpuzzel een geweldige keuze!

Een voerpuzzel is een speelgoed waarin je wat lekkers voor je kat stopt en hij moet werken om het eruit te krijgen. Er zijn veel verschillende soorten voerpuzzels voor katten – sommige hebben kleine vakjes waar je brokjes in kunt stoppen, terwijl anderen meer uitdagende labyrinten en knoppen hebben waarmee je kat moet spelen om bij het voer te komen. Een mooi voorbeeld hiervan is de voerbakpuzzel Intellikatt is een intelligente en stimulerende puzzelvoerbak die ervoor zorgt dat je kat moet “werken” om aan zijn of haar eten te komen. Deze voerbak zorgt er tevens voor dat je kat langzamer eet en verhoogt hierdoor de opname van voedingsstoffen.

4. Kattenhengel Natura Plush Ribbon

Deze fluffy kattenhengel M-Pets Natura Plush Ribbon gaat je kat lekker actief houden! Kattenhengels zoals deze houden je kat fit en gezond en verscherpen het reactievermogen. De kattenhengel bestaat uit een stevige houten stok met een zacht stoffen strook eraan. In het stof zit tevens wat catnip verwerkt wat je kat enorm lekker gaat vinden. Aan het uiteinde zit veertjes bevestigd die ervoor gaan zorgen dat je in een klap een hele enthousiaste huiskamertijger in huis hebt! Spelen maar!

5. Slow Feeder District 70 Bamboo

Katten hebben hun eigen willetje als het aankomt op eten, maar sommigen zijn zo enthousiast dat het op is voordat je het weet. Voor deze snelle eters is een slow feeder –  een anti-schrokbak – een handig hulpmiddel voor het doseren van de maaltijd. De slow feeder District 70 Bamboo is een handig hulpmiddel om dit te voorkomen. Verkrijgbaar in de zachte kleuren donkergrijs, merengue en ice blue.

6. Kattentunnel Halcyon Home Hidey

Katten luieren natuurlijk niet de hele dag en voor de actieve viervoeters heeft Halcyon Home een speeltunnel ontworpen om hun jachtinstinct te stimuleren, en waar ze tevens lekker in kunnen uitrusten en verstoppen tijdens het spel. Deze unieke vilten kattentunnel Hidey van het merk Halcyon Home is speciaal gemaakt om je kat lekker actief bezig te houden en om heerlijk in te chillen. Ook verkrijgbaar in de vorm van een leuke speelmat dus bekijk hem hier!Halcyon-home-speeltunnel-hidey

7. Kattenspeeltje Mint Stick

Een frisse adem voor je kat met het verzorgende kattenspeeltje Mint Stick van Petstages! Dit kattenspeeltje helpt om de tanden van je kat schoon te houden en de gebitskwaliteit van je kat te verbeteren. Het speeltje heeft een flossende en reinigende eigenschap die tot uiting komt zodra de kat erop kauwt. De Mint Stick is gevuld met mint (het neefje van catnip), een geur die de meeste katten heerlijk vinden. Een leuke manier om je kat bezig te houden en het gebit van je kat te verzorgen!

8. Kattenspeelgoed Keep Spinning Balls

Balletjes zijn altijd een goed idee als je op zoek bent naar een speeltje voor je kat. Er zijn verschillende soorten balletjes: balletjes met veertjes, met een bel of met lichtjes. Een lichtgevend balletje is een klein balletje met een lichtje in. Het lichtje zal je kat fascineren, waardoor hij het overal zal achtervolgen. Deze set Keep Spinning Balls bestaat uit drie leuke speelgoedballetjes in de pastelkleuren roze, blauw en groen. Het fijne is dat je kat met dit speeltje zowel alleen, met zijn kattenvriendjes als met zijn allerliefste baasje kan spelen en bovendien is het een van de voordeligste speeltjes dat je kan kopen!

9. Kattenveertjes Snuffelpakket

Wie kent ze niet? Deze kunststof kattenveertjes zijn razend populair bij katten. Zelfs oudere katten die nog maar weinig spelen zijn er vaak helemaal verzot op. Dit kattenspeelgoed is dan ook voor alle kattenrassen en voor alle leeftijden. In het Kattenveertjes snuffelpakket vind je springveertjes in 3 maten: klein, groot en Jumbo. Verkrijgbaar in kleur en zwart/wit. Ready, steady, play!!

10. Elektronisch kattenspeelgoed Pidan Balloon

Lekker actief blijven wordt een makkie met deze Pidan Balloon!  Dit schattige elektronische kattenspeeltje wiebelt lekker heen en weer en stimuleert op deze manier het jachtinstinct van jouw huistijger. Is je kat moe van het spelen? Het speelgoed schakelt vanzelf uit. Hoe handig?!

Natuurlijk zijn er vele andere kattenspeeltjes te verkrijgen en de ene kat heeft misschien een voorkeur voor catnip, terwijl de andere zich uren bezig kan houden met een laserlampje. Meer inspiratie voor kattenspeelgoed vind je in onze shop dus zoek je een cadeautje voor je kat voor Dierendag? Check dan hier ons complete assortiment!

kattenspeeltje-pidan-balloon

Geef een reactie