fbpx

Wandmeubels: Een verrijking voor je kat en je interieur

Wandmeubels: Een verrijking voor je kat en je interieur

Het is nog best lange tijd warm geweest voor de tijd van het jaar, maar inmiddels hebben veel mensen zin om het weer lekker knus te maken in huis. Een warm kleurtje op de muur, een nieuwe fleece deken op de bank en misschien een heerlijk nieuwe geurkaars. De collectie van Ik miauw van jou is dit najaar daarom uitgebreid met leuke nieuwe producten voor jou en je kat waaronder een nieuwe collectie wandmeubels! Niet alleen een verrijking voor je kat, maar ook voor je interieur.

Wandmeubel Bubble Set met lopende kat

Wat zijn wandmeubels voor katten? 

Wandmeubels voor katten zijn speciaal ontworpen stukken meubilair die aan je muur worden bevestigd en dienen als speel- en rustplaats voor je kat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waaronder muurplanken, kattenladders en klimbomen. Deze design kattenmeubels bieden je kat niet alleen een fysieke en mentale verrijking, maar kunnen ook naadloos in je interieur worden geïntegreerd.

Waarom is een wandmeubel een verrijking voor je kat?  

Katten houden van hoogten. Dit is hun natuurlijke gedrag dat verband houdt met de behoefte aan observatie en een gevoel van veiligheid. Wanneer een kat weg wil van andere dieren of leden van het huishouden, zal hij waarschijnlijk naar een plek gaan die voor anderen moeilijker te bereiken is. Om deze reden zijn wandmeubels de perfecte plek voor je kat om zich veilig te voelen, een pauze te nemen van anderen of de omgeving te observeren.

6 Voordelen van wandmeubels

Wandmeubels of wel muurplanken en wandplanken zijn een populaire keuze voor katten vanwege hun mooie en vaak ook unieke ontwerpen. Ze fungeren als functionele kunstwerken die zowel je kat als je woonkamer ten goede komen. Hieronder vind je enkele voordelen van muurplanken voor je kat:

  1. Verrijking voor je kat: Het welzijn van je kat staat voorop bij het overwegen van wandmeubels. Deze meubels kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de verrijking van het leven van je kat.
  2. Mentale stimulatie: Katten zijn van nature nieuwsgierig en houden ervan om hun omgeving te verkennen. Muurplanken bieden je kat de mogelijkheid om te klimmen, springen en verkennen, wat hun geestelijke gezondheid bevordert en verveling tegengaat. Het beklimmen van muurplanken en het ontdekken van verschillende niveaus houdt je kat mentaal actief en er tevens voor zorgen om eventuele gedragsproblemen te voorkomen.
  3. Lichamelijke activiteit: Muurplanken moedigen je kat aan om te klimmen en te springen, wat een uitstekende vorm van lichaamsbeweging is. Dit is vooral gunstig voor binnenkatten die minder gelegenheid hebben om buiten te spelen.
  4. Veiligheid en comfort: Katten houden van hoger gelegen plekken omdat ze zich daar veilig en comfortabel voelen. Muurplanken bieden je kat een verheven uitkijkpunt waar ze kunnen ontspannen en hun omgeving in de gaten kunnen houden.
  5. Ruimtebesparing: Muurplanken voor je kat besparen vloerruimte, wat vooral gunstig is als je in een klein appartement of kleine woning woont. Je kat krijgt hiermee extra speel- en ligruimte zonder dat dit ten koste gaat van jouw leefruimte.
  6. Stijlvolle toevoeging aan je interieur: Muurplanken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en materialen, zodat je ze kunt aanpassen aan je interieur. Van minimalistisch tot rustiek, er is voor elk interieur wel een passende muurplank te vinden.

Wandmeubel Neko Jumping Cat

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een wandmeubel?

Het integreren van wandmeubels voor katten in je interieur kan een uitdaging lijken, maar het is eigenlijk eenvoudiger dan je denkt. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je muurplanken naadloos passen in je interieur:

  • Kleur en materiaal: Kies muurplanken die passen bij de kleuren en materialen die al in je interieur worden gebruikt. Dit zorgt voor een samenhangende uitstraling.
  • Plaatsing: Overweeg de plaatsing van de muurplanken zorgvuldig. Ze moeten gemakkelijk toegankelijk zijn voor je kat en op een plek worden geplaatst waar ze comfortabel kunnen rusten en spelen.
  • Accessoires: Voeg accessoires toe aan de muurplanken, zoals kussens of speelgoed, om ze nog aantrekkelijker te maken voor je kat.

Voordat je muurplanken koopt en installeert, zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden: Zorg ervoor dat de muurplanken stevig aan de muur kunnen worden bevestigd. De veiligheid van je kat staat voorop. Alle wandmeubels worden geleverd met bijpassende schroeven en pluggen. Als je meerdere katten hebt, overweeg dan meerdere muurplanken of grotere wandmeubels om ruzie te voorkomen.

Wandmeubel Leaf Set wenge

Een statement aan de muur

De ontwerpen van onze nieuwe collectie wandmeubels zijn stuk voor stuk opvallende eyecatchers en een ware statement voor aan de muur in je woonkamer. De collectie van If Cats Can Fly bestaat eigenlijk alleen maar uit juweeltjes.

De Neko wandmeubels – verkrijgbaar in 2 verschillende maten en een set met losse steps – hebben een zeer origineel en opvallend geometrisch ontwerp en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Neko Jumping Cat is echt een waar statement voor aan de muur.

Breng de natuur in huis met de Leafs! Deze wandplanken hebben de vorm van een blad. Elk wandmeubel zoals ook de Leaf Shelf en de Leaf Set zijn voorzien van een heerlijk zacht kussen om je kat optimaal comfort te bieden tijdens het loungen.

Wandmeubel Bubble Shelf Trio heeft drie niveaus. Met de stevige treden die elk niveau met elkaar verbindt, kan je kat moeiteloos door het verhoogde terrein navigeren en zijn natuurlijke instinct om te klimmen volgen. De individuele losse Bubble Shelves en Steps zijn naar eigen inzicht aan de muur te bevestigen. Hiermee creëer je voor je kat een plek die perfect is voor observatie, springen en rusten.

Alle wandmeubels zijn leverbaar in verschillende kleuren: naturel, zwart, wit, wenge en walnoot. De bijgeleverde kussens zijn ook verkrijgbaar in verschillende bijpassende kleuren. Alle muurplanken hebben een draagkracht van 25 kilo en zijn daardoor ook zeer geschikte voor grotere katten zoals Maine Coons of Ragdolls. 
Wandmeubel Bubble Shelf XL

Conclusie

Wandmeubels voor katten zijn niet alleen een verrijking voor je kat, maar ook voor je interieur. Ze bieden ruimtebesparing, mentale stimulatie en zijn een stijlvolle toevoeging aan je huis. Bij het kiezen van deze meubels is het belangrijk om de behoeften van je kat en de esthetiek van je interieur in evenwicht te brengen. Met de juiste wandmeubels kunnen jij en je kat genieten van een gelukkiger en harmonieuzer huis.

Dus verrijk het leven van je kat en je interieur met een van deze prachtige wandmeubels en laat je kat(katten) genieten van de meest purr-fecte leefomgeving die je je maar kunt voorstellen! Je bekijkt ze hier!

Heb je nog meer vragen over wandmeubels voor katten of wil je advies over specifieke aspecten ervan? Laat het me weten! Stuur een mailtje naar info@ikmiauwvanjou.nl en ik help je graag verder.

Geef een reactie