fbpx

Toont alle 18 resultaten

Wandmeubels: een verrijking voor je kat en je interieur

Wandmeubels voor katten zijn speciaal ontworpen stukken meubilair die aan je muur worden bevestigd en dienen als speel- en rustplaats voor je kat. Deze design kattenmeubels bieden je kat niet alleen een fysieke en mentale verrijking, maar kunnen ook naadloos in je interieur worden geïntegreerd.

Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
 119.95 129.95
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw

Waarom is een wandmeubel een verrijking voor je kat?

Katten houden van hoogten. Dit is hun natuurlijke gedrag dat verband houdt met de behoefte aan observatie en een gevoel van veiligheid. Wanneer een kat weg wil van andere dieren of leden van het huishouden, zal hij waarschijnlijk naar een plek gaan die voor anderen moeilijker te bereiken is. Om deze reden zijn wandmeubels de perfecte plek voor je kat om zich veilig te voelen, een pauze te nemen van anderen of de omgeving te observeren

De 6 voordelen van wandmeubels

Wandmeubels of wel muurplanken en wandplanken zijn een populaire keuze voor katten vanwege hun mooie en vaak ook unieke ontwerpen. Ze fungeren als functionele kunstwerken die zowel je kat als je woonkamer ten goede komen. Hieronder vind je enkele voordelen van muurplanken voor je kat:
  1. Verrijking voor je kat: Het welzijn van je kat staat voorop bij het overwegen van wandmeubels. Deze meubels kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de verrijking van het leven van je kat.
  2. Mentale stimulatie: Katten zijn van nature nieuwsgierig en houden ervan om hun omgeving te verkennen. Muurplanken bieden je kat de mogelijkheid om te klimmen, springen en verkennen, wat hun geestelijke gezondheid bevordert en verveling tegengaat. Het beklimmen van muurplanken en het ontdekken van verschillende niveaus houdt je kat mentaal actief en er tevens voor zorgen om eventuele gedragsproblemen te voorkomen.
  3. Lichamelijke activiteit: Muurplanken moedigen je kat aan om te klimmen en te springen, wat een uitstekende vorm van lichaamsbeweging is. Dit is vooral gunstig voor binnenkatten die minder gelegenheid hebben om buiten te spelen.
  4. Veiligheid en comfort: Katten houden van hoger gelegen plekken omdat ze zich daar veilig en comfortabel voelen. Muurplanken bieden je kat een verheven uitkijkpunt waar ze kunnen ontspannen en hun omgeving in de gaten kunnen houden.
  5. Ruimtebesparing: Muurplanken voor je kat besparen vloerruimte, wat vooral gunstig is als je in een klein appartement of kleine woning woont. Je kat krijgt hiermee extra speel- en ligruimte zonder dat dit ten koste gaat van jouw leefruimte.
  6. Stijlvolle toevoeging aan je interieur: Muurplanken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en materialen, zodat je ze kunt aanpassen aan je interieur. Van minimalistisch tot rustiek, er is voor elk interieur wel een passende muurplank te vinden. 

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een wandmeubel?

Het integreren van wandmeubels voor katten in je interieur kan een uitdaging lijken, maar het is eigenlijk eenvoudiger dan je denkt. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je muurplanken naadloos passen in je interieur:
  • Kleur en materiaal: Kies muurplanken die passen bij de kleuren en materialen die al in je interieur worden gebruikt. Dit zorgt voor een samenhangende uitstraling.
  • Plaatsing: Overweeg de plaatsing van de muurplanken zorgvuldig. Ze moeten gemakkelijk toegankelijk zijn voor je kat en op een plek worden geplaatst waar ze comfortabel kunnen rusten en spelen.
  • Accessoires: Voeg accessoires toe aan de muurplanken, zoals kussens of speelgoed, om ze nog aantrekkelijker te maken voor je kat.
Voordat je muurplanken koopt en installeert, zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden: Zorg ervoor dat de muurplanken stevig aan de muur kunnen worden bevestigd. De veiligheid van je kat staat voorop. Alle wandmeubels worden geleverd met bijpassende schroeven en pluggen. Als je meerdere katten hebt, overweeg dan meerdere muurplanken of grotere wandmeubels om ruzie te voorkomen.

Een statement aan de muur

De ontwerpen van onze nieuwe collectie wandmeubels zijn stuk voor stuk opvallende eyecatchers en een ware statement voor aan de muur in je woonkamer. Alle wandmeubels zijn leverbaar in verschillende kleuren: naturel, zwart, wit, wenge en walnoot. De bijgeleverde kussens zijn ook verkrijgbaar in verschillende bijpassende kleuren. Alle muurplanken hebben een draagkracht van 25 kilo en zijn daardoor ook zeer geschikte voor grotere katten zoals Maine Coons of Ragdolls.

Conclusie

Wandmeubels voor katten zijn niet alleen een verrijking voor je kat, maar ook voor je interieur. Ze bieden ruimtebesparing, mentale stimulatie en zijn een stijlvolle toevoeging aan je huis. Bij het kiezen van deze meubels is het belangrijk om de behoeften van je kat en de esthetiek van je interieur in evenwicht te brengen. Met de juiste wandmeubels kunnen jij en je kat genieten van een gelukkiger en harmonieuzer huis. Dus verrijk het leven van je kat en je interieur met een van deze prachtige wandmeubels en laat je kat(katten) genieten van de meest purr-fecte leefomgeving die je je maar kunt voorstellen!